Здружение ЕСЕ

ЕСЕ

   Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените.

 

 

 

 

 

 

 

Социјален камп - ПОГОН

Изминатиот викенд (21-23 април 2023) повеќе од 20 жени и деца се запознаа со предизвиците, начинот на работа и успесите на три жени од Крушево кои своите вештини ги искористиле за започнување и развивање на сопствен бизнис, сите здружени во Крушевска жена; жените и децата добија можност практично да погледнат како овие три жени ги подготвуваат своите производи и во исто време да вкусат дел од нив; и на крајот жените и децата беа дел од креирањето на нашата нова приказна - ексклузивна линија на накит за ПОГОН кој во себе содржи длабока приказна која многу скоро ќе биде достапна за продажба во соработка со Mimi Equilibrium Arts Jewels.
 
ПОГОН им нуди можност на жените да станат економски независни, да ги унапредат и искористат своите вештини, да започнат со сопствен бизнис, да го развиваат својот бизнис, да соработуваат и здружено да настапуваат.
 
Социјалниот камп се организираше во рамки на проектот "ПОГОН - уникатна платформа" со поддршка од CeProSARD.
 

COPASAH Europe

Семејно насилство

Човекови права во здравствена заштита

Фискална Транспарентност 

Центар за правна помош

Здравствен информативен центар